Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Physical Computing - Arduino Workshop


Το ΔΥΝΑΜΟ σε συνεργασία με τον Άγγελο Φλώρο, αρχιτέκτονα και σχεδιαστή διαδραστικών εφαρμογών, διδάσκοντα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, διοργανώνει ένα εντατικό workshop πάνω στο PHYSICAL COMPUTING και στην πλατφόρμα ARDUINO, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να υλοποιήσετε d.i.y. πρωτότυπα διαδραστικά έργα.

Το PHYSICAL COMPUTING μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε διαδραστικά συστήματα  συνδυάζουν αναλογικά και ψηφιακά μέσα, software και hardware που είναι ικανά να  «αισθανθούν» το φυσικό χώρο και να ανταποκριθούν στις προσωπικές μας επιθυμίες. 

Το ARDUINO είναι μία ανοιχτού προγραμματισμού ηλεκτρονική πλατφόρμα, για ανθρώπους που δεν σχετίζονται με τον προγραμματισμό και την ηλεκτρονική τεχνολογία, μέσω της οποίας μπορούμε να διαχειριστούμε τα πιο πολύπλοκα ηλεκτρονικά κυκλώματα δημιουργώντας διαδραστικές εφαρμογές με τον πιο απλό τρόπο. 

To Workshop απευθύνεται σε καλλιτέχνες, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, προγραμματιστές, χομπίστες και άλλους.  Τα έργα που θα δημιουργήσετε κατά τη διάρκεια του Workshop θα εκτεθούν στο ΔΥΝΑΜΟ.

Το Workshop είναι χωρισμένο σε 3 διαφορετικά εντατικά διήμερα (3ώρες/μέρα στις εξής ημερομηνίες 20-21, 27-28 Μαϊου και 3-4 Ιουνίου, 18:00-21:00). Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σύνολο των 3 διήμερων ή ένα συνδυασμό από αυτά. Το πρόγραμμα των διήμερων έχει ως εξής:

1ο διήμερο  (20-21 Μαϊου)
Arduino Basics I: Digital Input / Output 
Εισαγωγή στο Arduino.
Εγκατάσταση
Προγραμματισμός
Δημιουργία βασικών κυκλωμάτων συνεχούς ρεύματος
Ψηφιακή είσοδος/έξοδος

2ο διήμερο  (27-28 Μαϊου) 
Arduino Basics II: Analog Input / Output
Βασικά αναλογικά κυκλώματα
Αισθητήρες αφής, πίεσης, ελαστικότητας, θερμοκρασίας, μικροφώνου

3ο διήμερο (3-4 Ιουνίου)
Actuators: Motors, LCD Character Displays, LED 8X8 Matrix
Ειδικά κυκλώματα Ηχος, Εικόνα, Κίνηση
Ηχος, εισαγωγή στη χρήση ήχου, midi και αναπαραγωγή mp3 με τη χρήση SD κάρτας
Εικόνα. Γνωριμία με led matrix, LCD οθόνες και άλλα
Κίνηση,γνωριμία με servo, steper και dc μοτέρ. Κινητική τέχνη 

Το κόστος συμμετοχής είναι 60 ευρώ το κάθε διήμερο (10 ευρώ/ώρα) ή 180 ευρώ για όλο το Workshop. 
Eπίσης, πρέπει να υπολογίσετε ένα κόστος για την αγορά του Arduino-Kit που κυμαίνεται από 50-100 ευρώ αναλόγως τον αριθμό από “goodies” με τον οποίο θα επιλέξετε να δουλέψετε.

Δηλώστε συμμετοχή στο dynamoprojectspace@gmail.com 
Για την κράτηση της θέσης θα πρέπει να πληρώσετε μία προκαταβολή αμέσως μετά τη δήλωση συμμετοχής (20 ευρώ για το διήμερο και 60 ευρώ για όλο το Workshop). 

Για οποιαδήποτε ερώτηση/διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ: 2310522672

Ώρες Λειτουργίας: Δε-Πα: 18:00-21:00 και Σα: 13:00-18:00. (Το ΔΥΝΑΜΟ θα είναι κλειστό από τη Μ. Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα).